γαμος, διοργάνωση γάμου, προετοιμασία γάμουπροσκλητήρια γάμου, φωτογραφία γάμου, γαμήλια δεξίωση, νύφη, νυφικά
Προσκλητήρια γάμου Πρωτότυπον
Λαμπερό χαμόγελο για το γάμο σας!

Αποκτήστε το στόμα που πάντα επιθυμούσατε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της αισθητικής οδοντιατρικής!

 

Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες τον οδοντίατρο - χειρουργό στόματος Κωνσταντίνο Κακαλέτρη,
Επιστημονικό διευθυντή του Dental Genesis της Οδοντιατρικής Μονάδας Αθηνών Aesthetic & Implant Dentistry
(www.dentalgenesis.gr)

 

Η ΛΕΥΚΑΝΣΗ


Στο ιατρείο ή στο σπίτι, η λεύκανση των δοντιών είναι μια διαδικασία κατά την οποία συγκεκριμένες λευκαντικές ουσίες εφαρμόζονται για ορισμένο χρονικό διάστημα πάνω σε υγιή δόντια. Αυτό μπορεί ν γίνει είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με τις λευκαντικές ουσίες και τα γνωστά "μασελάκια" σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, είτε στο ιατρείο σε συνεδρίες των 45 λεπτών περίπου, όπου με τη βοήθεια τόσο των λευκαντικών όσο και των πηγών φωτός ή διοδικού λέιζερ επιτυγχάνεται άμεσα η λεύκανση.

 

ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ


"Όταν χρειάζεται να επανασχεδιάσουμε ένα χαμόγελο για ένα αρμονικό πρόσωπο, πολύ σημαντική είναι η ισορροπία ανάμεσα στην εμφάνιση και τη ζωντάνια του χαμόγελού. Ο αισθητικός οδοντίατρος θα πρέπει να καταγράψει πληροφορίες για το πρόσωπο, το χαμόγελο, τη σύγκλιση, την οδοντική και ουλική σύνθεση. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι από όλες τις θεραπευτικές επιλογές, η καλύτερη για τον ασθενή είναι η λιγότερο τραυματική για τα δόντια", εξηγεί ο χειρουργός οδοντίατρος Κωνσταντίνος Κακαλέτρης. Η πιο απλή τροποποίηση του χαμόγελου επιτυγχάνεται με τις όψεις ή το bonding με σύνθετες ρητίνες.

 

Αισθητική οδοντιατρική, λέυκανση δοντιών, χαμόγελο, δόντια, γάμος Αισθητική οδοντιατρική, λέυκανση δοντιών, χαμόγελο, δόντια, γάμος
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
Αισθητική οδοντιατρική, λέυκανση δοντιών, χαμόγελο, δόντια, γάμος Αισθητική οδοντιατρική, λέυκανση δοντιών, χαμόγελο, δόντια, γάμος
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

 

 

Μικρές ποσότητες ρητίνης μπαίνουν διαστρωματικά επάνω στα δόντια αλλάζοντας τους μήκος, σχήμα, χρώμα και σχέση. Είναι μια εύκολα τεχνική, με μειονέκτημα τη "γήρανση" που εμφανίζουν οι ρητίνες μετά από κάποια χρόνια, στο χρώμα και τη στιλπνότητα τους. Στην τεχνική των όψεων από πορσελάνη, οι λεπτές φλοίδες πορσελάνης επικολλούνται με ειδικό τρόπο στα δόντια ώστε να αποκτηθεί το επιθυμητό χαμόγελο, το οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί από πριν στο εργαστήριο με ένα mock-up (αναπαράσταση της τελικής εμφάνισης των δοντιών). Προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, αφαιρείται οδοντική ουσία από τα δόντια, με σκοπό το πάχος των όψεων πορσελάνης να είναι ιδανικό για την τέλεια οδοντοστοιχία. Τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζονται όψεις πορσελάνης εξαιρετικά λεπτές - ακόμα όσο και το πάχος ενός φύλλου χαρτιού - χωρίς να χρειάζεται πλέον η αφαίρεση μεγάλης ποσότητας οδοντικής ουσίας. Πρόκειται για όψεις αστρίου, άριστες σε αντοχή και αισθητική.

 

"Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στο σημείο της "αισθητικής ζώνης" του χαμόγελου, όπου τα δόντια ενώνονται με τα ούλα. Ένα σωστό, υγιές και συμμετρικό ουλικό περίγραμμα και μια φυσικότητα ανάδυσης των δοντιών από τα ούλα είναι πολύ σημαντικά για το τέλειο χαμόγελο. Γι' αυτό και αρκετές φορές χρειάζεται η λεγόμενη πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου, όπου με τις τεχνικές GTR (Guided Tissue Regeneration) αναπλάθονται, ενισχύονται ή ανορθώνονται τα ούλα με μοσχεύματα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και αρμονικό ως σύνολο. Τέλος, στην περίπτωση διόρθωσης της διάταξης των δοντιών, έλλειψης ενός ή περισσοτέρων δοντιών, η επέμβαση γίνεται με μεθόδους της ορθοδοντικής είτε με εμφυτεύματα", συμπληρώνει ο Κ. Κακαλέτρης. "Κάθε περίπτωση στην αισθητική οδοντιατρική είναι ιδιαίτερη. Και αξίζει να γνωρίζουμε πως με την αποκατάσταση ενός ωραίου λαμπερού και χωρίς υπερβολές χαμόγελου, κερδίζουμε γοητεία αλλά και αυτοπεποίθηση."