Γάμος, διοργάνωση γάμου, βάπτιση | Netgamos.gr
γαμος, διοργάνωση γάμου, προετοιμασία γάμουπροσκλητήρια γάμου, φωτογραφία γάμου, γαμήλια δεξίωση, νύφη, νυφικά
Γάμος,  Αίθουσες γάμου, γαμήλιας δεξίωσης, Καταρράκτης, γάμος
Χρονοδιάγραμμα Προετοιμασιών Γάμου

 

9 με 12 μήνες πριν 6 με 9 μήνες πριν 4 με 6 μήνες πριν
4 με 3 μήνες πριν 3 με 2 μήνες πριν 1 μήνα πριν
1 εβδομάδα πριν Παραμονή του γάμου Η Ημέρα του Γάμου σας

 

 

3 με 2 μήνες πριν

Δημοσίευση της Αναγγελίας του Γάμου σας
Αφού πλέον έχετε προγραμματίσει το γάμο σας ήρθε η στιγμή να τον γνωστοποιήσετε ευρέως αναγγέλλοντας τον επίσημα. Η καταχώρηση της αναγγελίας θα πρέπει να γίνει σε ημερήσια τοπική εφημερίδα. Σ’ αυτήν θα πρέπει να αναγράφονται στα ελληνικά το όνομα και το επώνυμο των μελλονύμφων, τα ονόματα των γονέων, τα πατρώνυμα των μητέρων, ο τόπος γέννησης και κατοικίας και η περιοχή που θα γίνει ο γάμος.
Η δημοσίευση πρέπει να γίνει σε διάστημα τριών μηνών πριν από τον γάμο και το αργότερο μέχρι δεκαπέντε μέρες πριν. Το απόκομμα της εφημερίδας θα σας ζητηθεί από την ενορία ή το δημαρχείο σας για την έκδοση της επίσημης άδειας γάμου.

 

Ταξιθέτηση Καλεσμένων στα τραπέζια της Δεξίωσης
Σε συνεννόηση με την αίθουσα θα πρέπει να ετοιμάσετε το τελικό σχεδιάγραμμα με τις θέσεις που θα έχουν οι καλεσμένοι σας στα τραπέζια της δεξίωσης. Η κατανομή των τραπεζιών και των καθίμενων εξαρτάται από τη θέση και το ρόλο των καλεσμένων σας στην οικογένεια και στο φιλικό σας περιβάλλον. Καλό είναι να ομαδοποιήσετε τους καλεσμένους σας ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, τους μεταξύ τους δεσμούς και τη συγγένεια. Αποφύγετε να τοποθετήσετε δίπλα ανθρώπους μεταξύ των οποίων γνωρίζετε πως υπάρχει κάποια σύγκρουση αφενός για να μην υπάρξει ακόμη και η ελάχιστη ένταση και αφετέρου για να μπορούν να έχουν όλοι οι καλεσμένοι σας την καλύτερη δυνατή διάθεση.

 

Μοιράστε Ρόλους και Αρμοδιότητες
Αναθέστε στους κοντινούς φίλους ή συγγενείς σας επιμέρους αρμοδιότητες. Κανονίστε ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή και την φύλαξη των δώρων, ποιος θα μοιράζει τις μπομπονιέρες και το ρύζι στους καλεσμένους, ποιοι θα τους συνοδεύουν στα τραπέζια της δεξίωσης, αν αυτό δεν το έχει αναλάβει το προσωπικό της αίθουσας, και ποιος θα έχει την ευθύνη για το βιβλίο των ευχών. Θυμηθείτε ακόμη πως την ημέρα του γάμου σας θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές συνεννοήσεις με τους διάφορους επαγγελματίες και το προσωπικό που θα εξυπηρετεί γενικά το γάμο και τους καλεσμένους σας. Την ευθύνη της γενικής επίβλεψης και των επιμέρους συνεννοήσεων παραχωρήστε την σε κάποιο κοντινό σας άτομο που γνωρίζετε πως είναι υπεύθυνο, συγκεντρωμένο, παρατηρητικό και οπωσδήποτε αρκετά δυναμικό ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει πως ότι σχεδιάσατε με τόσο κόπο και φροντίδα θα γίνει πραγματικότητα.

 

Φροντίδα για το Νυφικό Αυτοκίνητο
Θα πρέπει τώρα να κανονίσετε το θέμα τόσο του αυτοκινήτου που θα σας μεταφέρει στην εκκλησία όσο και του ατόμου που θα εκτελέσει χρέη οδηγού. Υπάρχει η δυνατότητα να σας παρέχει κάποιος φίλος ή κάποιο μέλος της οικογένειας αυτοκίνητο ή μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων η οποία μπορεί να σας προσφέρει πολλές επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το ύφος του γάμου σας. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να έχει τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που έχει αναλάβει τον γενικό ανθοστολισμό ώστε να κανονίσει τη μέρα του γάμου σας και για τον στολισμό του νυφικού αυτοκινήτου.

 

Φροντίδα για την φιλοξενία φίλων και συγγενών που θα έρθουν από μακριά
Εκτός από εσάς τους ίδιους ο γάμος σας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για πολλούς ακόμα ανθρώπους. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχετε κάποιους συγγενείς ή και φίλους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο που θα γίνει ο γάμος σας και την ημέρα εκείνη θα θέλατε σίγουρα να βρίσκονται δίπλα σας. Ένας τρόπος για να δείξετε την εκτίμηση και το ενδιαφέρον σας προς αυτούς είναι να μεριμνήσετε για τη διαμονή τους. Μπορείτε να ζητήσετε από τα μέλη του στενού οικογενειακού σας κύκλου να παρέχουν φιλοξενία στους συγγενείς καλεσμένους σας που έρχονται από μακριά. Για τους συγγενείς και τους φίλους που προτιμούν να είναι πιο ανεξάρτητοι μπορείτε να φροντίσετε σε συνεννόηση μαζί τους για κάποιο, όσο το δυνατόν καλύτερο, ξενοδοχείο στα μέτρα των οικονομικών τους δυνατοτήτων, εκτός και αν έχετε αποφασίσει να καλύψετε εσείς τα έξοδα διαμονής των μακρινών καλεσμένων σας.

 

Οργάνωση της Πρώτης Νύχτας Γάμου - Εύρεση ξενοδοχείου
Αν επιθυμείτε να περάσετε την πρώτη νύχτα του γάμου σας σε ένα ξεχωριστό και πολυτελές περιβάλλον η νυφική σουίτα ενός ξενοδοχείου είναι το πλέον κατάλληλο μέρος. Έπειτα από την μοναδική αλλά και ιδιαίτερα έντονη μέρα που θα έχετε την ημέρα του γάμου σας το πιο πιθανό είναι πως θα θέλετε να αποφύγετε τις μακρινές και κουραστικές μετακινήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις σουίτες κάποιου μεγάλου αστικού ξενοδοχείου ή κάποιου ξενοδοχείου όχι πολύ μακριά από το μέρος που θα γίνει η εκδήλωση του γάμου σας. Με την ευκαιρία καλό είναι να σκεφτείτε και για τα πράγματα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας, τόσο για τη νύχτα του γάμου σας όσο και για το επόμενο πρωινό.

 

Διοργάνωση του Bachelor Party
Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις για να διοργανώσετε ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο bachelor party που θα μείνει σε σας και τους φίλους σας αξέχαστο. Ένα πλήθος από μουσικές σκηνές, πίστες, bar και μεγάλα clubs προσφέρονται για να φιλοξενήσουν τέλεια την τελευταία βραδιά της ελεύθερης ζωής σας. Ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τα μουσικά σχήματα που υπάρχουν την περίοδο που σχεδιάζετε το bachelor party σας και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και σας διασκεδάζει περισσότερο. Αυτό που μένει για σας και την παρέα σας είναι να βάλετε το κέφι μαζί με άφθονη θετική ενέργεια.
Αν θέλετε να επιχειρήσετε κάτι πιο πρωτότυπο μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ή να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Σκεφθείτε να μοιραστείτε μαζί με τις φίλες σας την πολυτέλεια και την ευχαρίστηση ενός αναζωογονητικού spa ή μασάζ. Διοργανώστε, γιατί όχι ένα παιχνίδι διασκεδαστικού paintball ή εξασκηθείτε στην ιππασία σ’ ένα από τα πανέμορφα πάρκα που φιλοξενούν άλογα. Κάντε μια ολοήμερη επίσκεψη σε κάποιο θαλάσσιο πάρκο ψυχαγωγίας ή παίξτε mini golf και άλλα οργανωμένα ομαδικά παιχνίδια. Ανεβάστε την αδρεναλίνη σας σε κάποιο μεγάλο luna park ή πάρτε μέρος με την παρέα σας σε κάποιο ομαδικό, αλλά οπωσδήποτε ασφαλές, extreme sport.
Μπορείτε ωστόσο να αφήσετε τους φίλους σας να διοργανώσουν εκείνοι και να σας κάνουν έκπληξη το βράδυ εκείνο. Πριν όμως αποφασίσετε κάτι τέτοιο εξασφαλίστε τουλάχιστον πως καμία από τις «εκπλήξεις» που θα ετοιμάσει η παρέα σας δεν θα είναι τόσο τολμηρή ώστε να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι την επόμενη μέρα.
Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε φροντίστε να διασκεδάσετε και οι δύο όπως σας ταιριάζει καλύτερα και όσο περισσότερο μπορείτε. Σε κάθε περίπτωση όμως προγραμματίστε το bachelor party σας τουλάχιστον δύο-τρεις ημέρες πριν από το γάμο σας ώστε να έχετε μπροστά σας ένα περιθώριο για να ξεκουραστείτε από την ένταση εκείνης της μέρας.

 

Επόμενο: 1 μήνα πριν