Γάμος, διοργάνωση γάμου, βάπτιση | Netgamos.gr
γαμος, διοργάνωση γάμου, προετοιμασία γάμουπροσκλητήρια γάμου, φωτογραφία γάμου, γαμήλια δεξίωση, νύφη, νυφικά
Προσκλητήρια γάμου Πρωτότυπον
Χρονοδιάγραμμα Προετοιμασιών Γάμου

 

9 με 12 μήνες πριν 6 με 9 μήνες πριν 4 με 6 μήνες πριν
4 με 3 μήνες πριν 3 με 2 μήνες πριν 1 μήνα πριν
1 εβδομάδα πριν Παραμονή του γάμου Η Ημέρα του Γάμου σας

 

 

4 με 3 μήνες πριν

Οριστικοποίηση της Λίστας Καλεσμένων
Μέχρι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχετε καταλήξει σχετικά με τους καλεσμένους που θα παραβρεθούν στο γάμο σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη τώρα θα πρέπει να γίνει καθώς αυτό είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσετε να δίνετε αριθμούς, να κλείνετε παραγγελίες, και να οργανώνετε όλες τις ακριβείς λεπτομέρειες που σχετίζονται με τους καλεσμένους σας.

Επιλογή των Προσκλητηρίων και των Μπομπονιέρων
Τώρα που γνωρίζετε ακριβώς ποιοι και πόσοι θα είναι οι προσκεκλημένοι σας μπορείτε να επιλέξετε και να παραγγείλετε τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες του γάμου σας. Και για τα δύο υπάρχει τεράστια ποικιλία στην αγορά και έχετε τη δυνατότητα τεράστιας γκάμας επιλογών ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και το στιλ του γάμου που θα ακολουθήσετε. Μην ξεχνάτε ότι τα προσκλητήρια δίνουν στους καλεσμένους σας μια πρώτη εντύπωση γα τη μέρα του γάμου σας γι αυτό και το ύφος τους θα πρέπει μάλλον να συμφωνεί αρκετά με όσα σχεδιάζετε.
Για τη διευκόλυνση των καλεσμένων σας σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε στην μία όψη της πρόσκλησης ίσως κάποιο χάρτη της εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης. Στη συμφωνία που θα κάνετε με την επιχείρηση θα είναι χρήσιμο να ζητήσετε την παραλαβή τουλάχιστον των φακέλων όσο πιο σύντομα ώστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας για να γράψετε τις διευθύνσεις των καλεσμένων σας. Η επιχείρηση που θα αναλάβει τα προσκλητήρια σας μπορεί ακόμα να αναλάβει και τις ευχαριστήριες κάρτες, τα γαμήλια προγράμματα και τις κάρτες διάταξης των θέσεων στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης.

Ενημέρωση της Αίθουσας Εκδηλώσεων και του Catering σχετικά με τον τελικό αριθμό των καλεσμένων σας
Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον χώρο που έχει αναλάβει τη γαμήλια δεξίωση σας για να τους ενημερώσετε σχετικά με τον ακριβή αριθμό των προσκεκλημένων σας ώστε να επιμεληθούν διάφορα πρακτικά θέματα όπως η ταξιθέτηση των τραπεζιών και των θέσεων, τα μέλη του προσωπικού που θα χρειαστούν κ.α. Αν έχετε αναθέσει το μενού σε κάποια εταιρεία Catering θα πρέπει επίσης να τους ενημερώσετε ώστε κι εκείνοι να προγραμματίσουν την προετοιμασία και τον αριθμό των πιάτων. Σ’ αυτή τη φάση θα μπορέσετε να σχηματίσετε και μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις άμεσες ανάγκες της δεξίωσης. Με την ευκαιρία είναι καλό να αρχίσετε να σκέφτεστε σχετικά με τις θέσεις των καλεσμένων σας στα τραπέζια.

Επιλογή Ζαχαροπλαστείου – Γαμήλια Τούρτα
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να αναλάβει η αίθουσα ή το catering την τούρτα του γάμου σας μπορείτε να την παραγγείλετε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο. Υπάρχουν ζαχαροπλαστεία που εξειδικεύονται σε αυτόν το τομέα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές γεύσεις και όχι μόνο. Πέρα από μία γαστρονομική απόλαυση η γαμήλια τούρτα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τελετουργίας του γάμου και αποτελεί στην ουσία μέρος και της διακόσμησης του χώρου δεξίωσης. Αποτελεί ένα είδος έργου τέχνης, χειροποίητου και μοναδικού μάλιστα, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποτυπώσει πάνω της εντυπωσιακά σχέδια, παραστάσεις και μηνύματα που οπωσδήποτε μπορούν να λαμπρύνουν τη γαμήλια δεξίωση σας.
Από το ζαχαροπλαστείο που θα παραγγείλετε την τούρτα σας μπορείτε εναλλακτικά να παραγγείλετε και τα γλυκίσματα που θα συμπληρώσουν το μενού των καλεσμένων σας. Αν ωστόσο αποφασίσετε κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να έχετε ενημερώσει την αίθουσα ή το catering που έχει αναλάβει το υπόλοιπο μενού ώστε να μην συμπεριλάβει γλυκό στις προετοιμασίες και φυσικά στις χρεώσεις του.

Λίστα γάμου
Το πως θα διαθέσετε τη λίστα γάμου σας είναι κάτι στο οποίο αξίζει να δώσετε προσοχή και να μελετήσετε από κοινού, για να μην καταλήξει το νέο σας σπίτι με άπειρες καφετιέρες και πλήθη από παράταιρα διακοσμητικά. Σκεφτείτε πρώτα για τα είδη που πραγματικά θέλετε να συγκεντρώσετε σαν δώρα και έπειτα αποφασίστε για το κατάστημα όπου θα ανοίξετε τη λίστα γάμου σας. Αν υπάρχουν πρακτικές ανάγκες σε βασικές οικοσκευές θα ήταν χρήσιμο να καλύψετε αυτές πρώτα και έπειτα να εντάξετε στη λίστα σας διακοσμητικά αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα να ανοίξετε περισσότερες από μια λίστες γάμου σε διαφορετικά καταστήματα, ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.
Καλό είναι πριν αρχίσετε να δέχεστε τα δώρα του γάμου σας να έχετε προετοιμάσει γι αυτό έναν αρκετά μεγάλο χώρο. Χρήσιμο είναι επίσης τη στιγμή που θα αρχίσετε να λαμβάνετε τα δώρα του γάμου σας να διατηρείτε παράλληλα ένα αρχείο με τα αντίστοιχα ονόματα των δωρητών, ώστε η ευχαριστήρια κάρτα που θα στείλετε στη συνέχεια πίσω να έχει αν θέλετε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Επιλογή Δώρου για τον Κουμπάρο
Για να εμπιστευτείτε το ρόλο του κουμπάρου σε κάποιον αυτός προφανώς είναι ένα πολύ κοντινό και αγαπητό πρόσωπο και για τους δύο σας. Η ανάθεση αυτού του τόσο ιδιαίτερου ρόλου αποτελεί οπωσδήποτε τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αγάπης σας. Εκτός από την ιερή πράξη να σας ενώσει με τα δεσμά του γάμου η συμμετοχή του κουμπάρου στο γάμο σας επεκτείνεται κατά την παράδοση και σε διάφορες πρακτικές υποχρεώσεις. Ακολουθώντας και οι ίδιοι την παράδοση θα πρέπει να χαρίσετε στον κουμπάρο ένα δώρο που θα αποτελεί ανάμνηση αυτής της μεγάλης στιγμής, τόσο για εσάς όσο και για εκείνον. Δείξτε το ενδιαφέρον σας χαρίζοντας του κάτι που πραγματικά θα τον συγκινούσε και θα του άρεσε.
Προσπαθήστε να αφιερώστε κάποιο χρόνο στην αναζήτηση του δώρου του ώστε κι εσείς από την πλευρά σας να τον τιμήσετε για την προσφορά του στον γάμο σας, επισφραγίζοντας παράλληλα την συγγένεια που εφεξής θα σας δένει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Νυφικό Χτένισμα
Αφού έχετε αποφασίσει για την ενδυμασία και τα αξεσουάρ που θα φορέσετε στο γάμο σας θα πρέπει τώρα να φροντίσετε και για τις τελευταίες πινελιές της εμφάνισης σας. Δείτε περιοδικά και ιστοσελιδες με νυφικά χτενίσματα και πάρτε ιδέες για το πως θέλετε να δείχνετε εκείνη την ημέρα. Επιλέξτε τον κομμωτή που θα φροντίσει τα μαλλιά σας, ξεκινήστε να κάνετε δοκιμές με διαφορετικά χτενίσματα και μη ντραπείτε να εκφράσετε τη γνώμη σας για το αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε οι ειδικοί γνωρίζουν περισσότερα και μάλλον θα πρέπει να τους εμπιστευόμαστε, όμως το προσωπικό σας στιλ, η άνεση και η αυτοπεποίθηση που θα πρέπει να αποπνέετε την ημέρα του γάμου σας είναι αυτά που πρώτα θα σας κάνουν να λάμπετε περισσότερο.
Μια φωτογραφία του νυφικού σας φορέματος θα μπορούσε να βοηθήσει τον κομμωτή σας να κατανοήσει το ύφος του γάμου σας. Αφενός θα τον βοηθήσει να το αποδώσει κατά κάποιο τρόπο στο στιλ του χτενίσματος σας και αφετέρου να βρει τα κατάλληλα αξεσουάρ που ίσως θα χρειαστούν για να κοσμήσουν τα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε πως την ημέρα του γάμου σας ολόκληρη η παρουσία σας θα πρέπει να αποτελεί ένα καλόγουστο και αρμονικό σύνολο γι αυτό και το νυφικό σας χτένισμα θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό που έχετε σχεδιάσει.

Νυφικό Μακιγιάζ
Πολλά κομμωτήρια αναλαμβάνουν και το μακιγιάζ της νύφης ωστόσο μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον ανεξάρτητο επαγγελματία μακιγιέρ. Σε κάθε περίπτωση πριν εμπιστευτείτε το νυφικό σας μακιγιάζ σε κάποιον είναι χρήσιμο να έχετε αν έχετε δει πρώτα φωτογραφίες και ίσως, ακόμα καλύτερα, μερικά ζωντανά παραδείγματα της δουλείας του. Για τη μέρα του γάμου σας τολμήστε να επιχειρήσετε ένα διαφορετικό μακιγιάζ από αυτό που συνηθίζετε για τις εξόδους σας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, τη σταθερότητα και τη διάρκεια των καλλυντικών που θα χρησιμοποιήσετε καθώς είναι βέβαιο πως δεν θα θέλατε να δείτε το μακιγιάζ σας να καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της μεγάλης μέρας. Έπειτα από κάθε πρόβα μακιγιάζ θυμηθείτε να βγάζετε αρκετές φωτογραφίες ώστε να έχετε μια πιο σαφή εικόνα για το πως δείχνει στις φωτογραφίες.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ο μακιγιέρ που θα αναλάβει την περιποίηση σας να βρίσκεται και στο χώρο δεξίωσης ώστε να φρεσκάρει το μακιγιάζ σας πριν αρχίσετε να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας. Αν μάλιστα έχετε αποφασίσει να αλλάξετε ρούχα για τη δεξίωση θα μπορούσατε ίσως να δοκιμάσετε ένα εντελώς διαφορετικό μακιγιάζ για την περίσταση που θα ταιριάζει στο στιλ και τα χρώματα του βραδύνου σας ενδύματος χαρίζοντας σας μια διαφορετική, ανανεωμένη όψη.

Αισθητική Περιποίηση και για τους Δύο
Εκμεταλλευτείτε το γεγονός του γάμου σας και προσφέρετε στον εαυτό σας την πολυτέλεια μιας ολοκληρωμένης αισθητικής περιποίησης σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο ή στα χέρια κάποιου έμπειρου επαγγελματία αισθητικού. Η αισθητική περιποίηση δεν αφορά απαραίτητα μόνο τη μέλλουσα νύφη αλλά γιατί όχι και τον μέλλοντα γαμπρό. Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να προσφέρουν λύσεις που ίσως δεν φαντάζεστε, σε πολλά αισθητικά προβλήματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικά μόνο από τα προβλήματα που εξομαλύνονται και σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται πλήρως είναι οι δερματικές δυσχρωμίες, τα σημάδια ακμής, οι μαύροι κύκλοι στα μάτια και οι μικρές ρυτίδες έκφρασης. Μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε βελτιώσεις ακόμα και στα δόντια σας καθώς πλέον υπάρχουν μέθοδοι άμεσης λεύκανσης και αισθητικής βελτίωσης ακόμα και στο σχήμα των δοντιών, οι οποίες μάλιστα μπορούν να εφαρμοστούν και να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν νιώθετε την ανάγκη δραστικών επεμβάσεων είναι βέβαιο πως η φροντίδα ενός επαγγελματία αισθητικού θα σας ανανεώσει και θα σας κάνει να λάμπετε μοναδικά τη μέρα του γάμου σας.
Θυμηθείτε σε κάθε περίπτωση ότι οι αισθητικές θεραπείες και επεμβάσεις πρέπει να εφαρμόζονται αποκλειστικά από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πιστοποιημένες σπουδές και αναγνωρισμένες ικανότητες.

Γυμναστήριο
Παρότι ο γάμος σας θα γίνει μόλις σε λίγους μήνες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να βελτιώσετε αρκετά το σώμα σας. Με συστηματική γυμναστική μπορεί να εκπλαγείτε πραγματικά με το αποτέλεσμα που μπορεί να πετύχετε. Μη ξεχνάτε άλλωστε πως η γυμναστική δεν κάνει το σώμα σας μόνο να δείχνει πιο σφριγηλό και όμορφο αλλά ακόμα προσφέρει ευεξία και τόνωση ενώ βελτιώνει και τη στάση του. Ακόμα και ψυχολογικά η άσκηση μπορεί να έχει πάνω σας ιδιαίτερα θετική επίδραση. Σε κάθε περίπτωση η γυμναστική μπορεί να τονώσει τη χάρη και την αυτοπεποίθηση σας ώστε τη ημέρα του γάμου σας πραγματικά να είστε πιο όμορφοι και να λάμπετε περισσότερο από ποτέ.
Θυμηθείτε πάντως πως την περίοδο αυτή θα πρέπει να προσέξετε και οι δύο τη δίαιτα σας, χωρίς όμως να καταφύγετε σε υπερβολές. Από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει και έχετε αγοράσει τα ρούχα του γάμου σας είναι προτιμότερο να διατηρήσετε τα κιλά σας σε μια σταθερή σε γενικές γραμμές κατάσταση ώστε να αποφύγετε διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μαθήματα Χορού
Τη στιγμή του πρώτου χορού σας σαν παντρεμένο ζευγάρι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σας, όπως και θα συνεχίσουν να είναι σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, είτε είστε πάνω στην πίστα είτε εκτός αυτής. Ακόμη κι αν μικροί είχατε μάθει κάποιους χορούς, το βράδυ του γάμου σας θα πρέπει να κλέψετε την παράσταση ειδικά αυτή τη ρομαντική στιγμή, τη στιγμή του γαμήλιου χορού. Το βέβαιο είναι πως μερικά μαθήματα σε κάποια σχολή χορού θα σας βοηθούσαν όχι μόνο να βελτιώσετε τις χορευτικές σας ικανότητες αλλά και να αποκτήσετε άνεση και αυτοπεποίθηση πάνω στην πίστα.
Οι σχολές χορού μπορούν να σας προσφέρουν εξειδικευμένες χορογραφίες ανάλογα με το στιλ της μουσικής που έχετε επιλέξει. Αφιερώστε κάποιο χρόνο μαζί με τον σύντροφο σας για να εξασκηθείτε και παράλληλα διασκεδάστε το. Να είστε σίγουροι ότι το θέαμα και η συγκίνηση που θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αξίζει τον κόπο.

Επόμενο: 3 με 2 μήνες πριν