Γάμος, διοργάνωση γάμου, βάπτιση | Netgamos.gr
γαμος, διοργάνωση γάμου, προετοιμασία γάμουπροσκλητήρια γάμου, φωτογραφία γάμου, γαμήλια δεξίωση, νύφη, νυφικά
Γάμος,  Αίθουσες γάμου, γαμήλιας δεξίωσης, Καταρράκτης, γάμος
Χρονοδιάγραμμα Προετοιμασιών Γάμου

 

9 με 12 μήνες πριν 6 με 9 μήνες πριν 4 με 6 μήνες πριν
4 με 3 μήνες πριν 3 με 2 μήνες πριν 1 μήνα πριν
1 εβδομάδα πριν Παραμονή του γάμου Η Ημέρα του Γάμου σας

 

 

4 με 6 μήνες πριν

Τυπικές Διαδικασίες
Η ενορία η το Δημαρχείο στο οποίο έχετε καταλήξει θα σας ενημερώσουν για τις τυπικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε πριν τον γάμο σας. Αν είστε ήδη ενημερωμένοι ήρθε ο καιρός βήμα-βήμα να αρχίσετε να συγκεντρώνετε τα αναγκαία πιστοποιητικά, να πληρώσετε τα ειδικά παράβολα και να βρείτε τους απαραίτητους μάρτυρες. Όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται έχουν διάρκεια επίσημης χρήσης 6 μηνών οπότε οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν όχι νωρίτερα από αυτό το διάστημα. Αν ωστόσο αυτοί οι 6 μήνες σας φαίνονται άπλετος χρόνος, θυμηθείτε ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε τέτοιου τύπου ενέργειες.

Νυφική Ανθοδέσμη - Ανθοστολισμός Γάμου
Επισκεφθείτε ανάλογες επιχειρήσεις, αρχίστε να βλέπετε δείγματα και καταλήξτε στη νυφική ανθοδέσμη. Τη νυφική ανθοδέσμη την παραγγέλνει και την κρατά κατά την παράδοση πρώτος ο γαμπρός ωστόσο αυτός που συνήθως αποφασίζει για το σχέδιο της είναι η μέλλουσα νύφη. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά λουλούδια συνδέονται με συμβολισμούς γι’ αυτό πριν επιλέξετε κάτι ασυνήθιστο και εξωτικό φροντίστε πρώτα να ενημερωθείτε σχετικά.
Εφόσον παραδοσιακά οι κουμπάροι είναι υπεύθυνοι για τον ανθοστολισμό της εκκλησίας είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυαστείτε και να συνεννοηθείτε μαζί τους ώστε οι επιλογές και των δύο να ταιριάζουν. Θυμηθείτε κατά την παραγγελία σας πως ο στολισμός με λουλούδια δεν συνηθίζεται μόνο στο εσωτερικό του ναού αλλά και στον περίβολο της εκκλησίας στο χώρο όπου πρόκειται να δεξιωθείτε τους καλεσμένους σας καθώς και στο αυτοκίνητο που θα συνοδέψει τη νύφη στην εκκλησία.

Είδη Γάμου – Λαμπάδες, Στέφανα / Συνεννόηση με τους Κουμπάρους
Μαζί με τον στολισμό της εκκλησίας οι κουμπάροι αναλαμβάνουν συνήθως και τα είδη που απαιτούνται κατά την παράδοση για την τέλεση του γαμήλιου μυστηρίου, δηλαδή τις λαμπάδες, τα στέφανα, το δίσκο και τα ποτήρια. Ανάμεσα στα είδη γάμου μπορούν να συμπεριληφθούν ένα μαξιλάρι για την τοποθέτηση των δακτυλιδιών και ίσως μια φιάλη για το κρασί. Καλό είναι γενικά να υπάρχει μια σχετική συνεννόηση μεταξύ σας ώστε τα διακοσμητικά στοιχεία και τα στέφανα να μπορούν να ταιριάζουν με το υπόλοιπο ύφος του γάμου σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα ειδών γάμου και να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων ανάλογα το γούστο και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

Εναλλακτική Διακόσμηση Δεξίωσης Γάμου
Εκτός από τον παραδοσιακό στολισμό υπάρχουν πολλές ακόμα εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις στην αγορά για να διακοσμήσετε τους χώρους της δεξίωσης και να εντυπωσιάσετε του καλεσμένους σας. Μπαλόνια, υφάσματα, κεριά και ένα πλήθος από διακοσμητικά στοιχεία που έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μπορούν να δώσουν στο χώρο ένα πολύ ξεχωριστό ύφος και οπωσδήποτε μπορούν να κάνουν το γάμο σας να διαφέρει. Ένας ασυνήθιστος και πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να προκαλέσετε αίσθηση είναι και τα πυροτεχνήματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό και διασκεδαστικό θέαμα τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους καλεσμένους σας.

Αναζήτηση Φωτογράφου Γάμου - Βιντεοσκόπηση
Οι περισσότεροι επαγγελματίες φωτογράφοι αναλαμβάνουν παράλληλα και το video του γάμου σας οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να μπείτε σε καμία άλλη διαδικασία για το δεύτερο. Μάθετε ακριβώς για τα albums, τον αριθμό των φωτογραφιών, dvd και γενικά των αντιτύπων που θα λάβετε καθώς και για το αν το πακέτο που πρόκειται να συμφωνήσετε περιλαμβάνει την κάλυψη μόνο του μυστηρίου ή και της εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έχετε δει αρκετά δείγματα δουλειάς του φωτογράφου που πρόκειται να καλύψει το γάμο σας. Η εμπειρία και ο εξοπλισμός του φωτογράφου είναι κάποιοι ακόμα σημαντικοί παράγοντες που ίσως δεν πρέπει να παραβλέψετε.

Μουσική - Ηχητική κάλυψη και Φωτισμός
Η καλή ποιότητα της ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της γαμήλιας δεξίωσής σας. Η μουσική που θα ακουστεί μπορεί να απογειώσει τη διασκέδαση και να ξεσηκώσει τη διάθεση των καλεσμένων σας χαρίζοντάς τους μια πραγματικά αξέχαστη ανάμνηση του γάμου σας. Ο φωτισμός αποτελεί μια ακόμα σημαντική παράμετρο δημιουργίας μιας ρομαντικής και γιορτινής ατμόσφαιρας. Ένας κακός σχεδιασμός της μουσικής και φωτιστικής κάλυψης της γαμήλιας δεξίωσης σας μπορεί να αποτελέσει μια άτυχη παραφωνία που σίγουρα θα θέλετε να αποφύγετε...
Το βέβαιο είναι πως δεν θα πρέπει να αφήσετε στην τύχη την μουσική υπόκρουση του γαμήλιου πάρτυ σας! Ενημερώστε τον Dj για την μουσική που σε γενικές γραμμές σας εκφράζει και επιλέξτε μαζί με τον σύντροφο σας τα τραγούδια της εισόδου του ζευγαριού, του πρώτου χορού και της κοπής της γαμήλιας τούρτας. Πριν αποφασίσετε ωστόσο σε ποιόν θα εμπιστευθείτε την ηχοκάλυψη του γάμου σας ρωτήστε για την ποιότητα της ηχητικής εγκατάστασης, την εμπειρία του Dj, το ρεπερτόριο και πώς αυτό μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να είστε σίγουρη πως το κέφι θα απογειωθεί και η δεξίωσή σας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Αναζήτηση Γαμπριάτικου Κοστουμιού
Το πιο πιθανό είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή εσείς έχετε επιλέξει το νυφικό σας φόρεμα και ίσως να έχετε ήδη κάνει και μια πρόβα. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσετε από κοινού και για την ενδυμασία του μέλλοντα σύζυγου σας. Ακόμη κι αν είναι από εκείνους που δυσφορούν με γραβάτα ή σμόκιν, τα καταστήματα επίσημων ανδρικών ενδυμάτων προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές που καλύπτουν το γούστο ακόμα και του πιο απαιτητικού γαμπρού. Σε κάθε περίπτωση συζητήστε μαζί του αλλά αφήστε τον πρώτο λόγο σε εκείνον, καθώς μην ξεχνάτε πως η μέρα του γάμου σας είναι και δική του μέρα...

Αγορά Υποδημάτων και άλλων Αξεσουάρ και για τους δύο
Το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι αντίστοιχα δεν είναι οι μόνες αγορές που αφορούν την εμφάνιση σας. Αυτά που χρειάζεται επιπλέον ο γαμπρός είναι συνήθως πουκάμισο, προαιρετικά γιλέκο, γραβάτα ή παπιγιόν, αν δεν έχουν αγοραστεί ήδη μαζί με το κοστούμι, παπούτσια, ζώνη, μανικετόκουμπα, κάλτσες και εσώρουχα. Οι αγορές που πρέπει να γίνουν για τη νύφη είναι παπούτσια, εσώρουχα και, αν σχεδιάζετε να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη παράδοση, μια ζαρτιέρα.
Φροντίστε τα παπούτσια που θα επιλέξετε για το γάμο σας, πέρα από κομψά, να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα και οπωσδήποτε να μη γλιστράνε. Η σωστή επιλογή παπουτσιών είναι απαραίτητη και για τα δύο μέλη του ζευγαριού καθώς, μη ξεχνάτε, την ημέρα του γάμου σας περιμένουν αρκετές ώρες ορθοστασίας και κίνησης. Καλό είναι επίσης να φορέσετε και να κάνετε αρκετές πρόβες με τα παπούτσια, πάντα μέσα στο σπίτι ώστε να μη φθαρούν, έτσι ώστε κάπως να μαλακώσουν και να φορεθούν πιο άνετα την ημέρα του γάμου σας.

Αγορά Βραδινού Φορέματος
Υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα, και μάλιστα συνηθίζεται αρκετά πλέον, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης να αλλάξετε τόσο παπούτσια όσο και ρούχα αν το επιθυμείτε. Ειδικότερα για τη μέλλουσα νύφη ένα εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα μπορεί να αποσπάσει το βλέμμα των καλεσμένων και να κερδίσει τις εντυπώσεις για μία ακόμη φορά. Όσο κι αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το νυφικό σας ένα διαφορετικό φόρεμα και ένα ζευγάρι πιο ξεκούραστα παπούτσια θα σας προσφέρουν οπωσδήποτε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και την άνεση να χορέψετε και να διασκεδάσετε για πολλές ώρες στο καλύτερο πάρτι της ζωής σας!

Επιλογή Κοσμημάτων – Βέρες, Τιάρα κ.α.
Ήρθε η στιγμή τώρα να αποφασίσετε για τις βέρες του γάμου σας, το διαχρονικό και απόλυτο σύμβολο του δεσμού, της αγάπης και όλης της μελλοντικής κοινής σας ζωής. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μαζί τις βέρες καθώς, πέρα από τους συμβολισμούς αυτής της κοινής πράξης, είναι κάτι που θα φοράτε και θα πρέπει να αρέσει και στους δύο. Μαζί επίσης θα πρέπει να αποφασίσετε και για το μήνυμα που θα χαραχθεί στο εσωτερικό τους. Προσέξτε πάντως τη στιγμή που θα δώσετε τα μέτρα για την κοπή των δακτυλιδιών τα δάκτυλα και των δύο σας να μην είναι καταπονημένα ή πρησμένα για κάποιο λόγο ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος στα νούμερα.
Παράλληλα με τις βέρες είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε και τα κοσμήματα που τη μέρα του γάμου σας θα συμπληρώσουν την εμφάνιση σας. Για τον γαμπρό οι αγορές που συνηθίζονται είναι κάποιο ρολόι και μανικετόκουμπα, ενώ για τη νύφη οι επιλογές που της δίδονται σε κοσμήματα είναι σαφώς περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση αν έχετε αποφασίσει να φοράτε κοσμήματα όπως περιδέραιο, βραχιόλι σκουλαρίκια και ίσως κάποια τιάρα, καλό είναι τα αξεσουάρ αυτά να συνδυάζονται μεταξύ τους ως προς το σχέδιο και το υλικό τους και να ταιριάζουν παράλληλα με το ύφος του νυφικού σας.

Ενδυμασία Παρανύμφων
Αφού πλέον έχετε αποφασίσει για όλες τις λεπτομέρειες της εμφάνισης και των δύο, θα πρέπει τώρα να φροντίσετε και για την εκείνη των παρανύμφων σας. Ο οίκος νυφικών που έχει αναλάβει να ράψει το νυφικό σας μπορεί να επιμεληθεί και τα ρούχα των παρανύμφων σας. Στην περίπτωση που οι παράνυμφοι σας είναι ενήλικες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν τα ρούχα τους σε κάποιο κατάστημα με βραδινά και επίσημα φορέματα. Αν οι παράνυμφοι σας είναι παιδιά καθυστερήστε την παραγγελία των ρούχων τους για όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία του γάμου σας, καθώς τα νούμερα των παιδιών, τόσο σε παπούτσια όσο και σε ρούχα, μπορούν να αλλάξουν δραματικά μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Σε κάθε περίπτωση συνεννοηθείτε μαζί τους και φροντίστε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε να ταιριάζουν με το νυφικό σας φόρεμα.

Οργάνωση Γαμήλιου Ταξιδιού – Μήνας του Μέλιτος
Το γαμήλιο ταξίδι σας είναι κάτι στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο ακριβώς γιατί είναι βέβαιο ότι θα σας φανεί εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία. Είστε άνθρωποι της περιπέτειας, της χαλάρωσης ή της διασκέδασης; Ανάλογα με τον τύπο σας τα μέρη που προσφέρονται για το γαμήλιο ταξίδι σας είναι άπειρα και δεν μένει παρά να επιλέξετε και να αρχίσετε να σχεδιάζετε μαζί τις διαδρομές και το πρόγραμμα σας.
Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνει ο Μήνας του Μέλιτος για να μοιραστείτε αναμνήσεις που πραγματικά θα θυμάστε από κοινού σε όλη σας τη ζωή. Εξερευνήστε μαζί την υδρόγειο και τους χάρτες, ξεφυλλίστε ταξιδιωτικά περιοδικά και οδηγούς, παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ και ξεναγηθείτε με τη φαντασία σας στα πιο ονειρεμένα μέρη του κόσμου. Ενημερωθείτε για τα πακέτα και τους προορισμούς των ταξιδιωτικών πρακτορείων και ρωτήστε για τις ειδικές προσφορές που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν για νεόνυμφους.
Αν το γούστο σας τείνει προς πιο τολμηρούς προορισμούς, ενημερωθείτε αν είναι απαραίτητος κάποιος εμβολιασμός. Αν επίσης το απαιτεί ο προορισμός σας φροντίστε και για την έκδοση διαβατηρίων, ταξιδιωτικής visa και συναλλάγματος. Αν και ίσως ακούγεται λίγο νωρίς, καλό θα ήταν ίσως να μην αφήσετε την ετοιμασία των αποσκευών σας για την τελευταία στιγμή. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα τουλάχιστον να αρχίσετε να ετοιμάζετε από τώρα μια λίστα με αυτά που θα πάρετε στο ταξίδι σας.

 

Επόμενο: 4 με 3 μήνες πριν